Παντζαροσαλάτα με ξινόμηλα και κέιλ Βράζετε τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε σε κύβους. Ψιλοκόβετε το κέιλ και το ρίχνετε στα παντζάρια μαζί με το ξυνόμηλο. Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά το γιαούρτι Complet, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε τη σαλάτα με την σως γιαουρτιού. Ανακατεύετε την παντζαροσαλάτα, ρίχνετε […]
Πατσαβουρόπιτα Λέρου με γιαούρτι και κρέμα γάλακτος Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C. Βάζετε σε βαθύ μπολ το γιαούρτι, τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Βουτάτε τα φύλλα κρούστας στο μείγμα και τα απλώνετε στο ελαφρά λαδωμένο ταψί. Πασπαλίζετε με τη φέτα και τα μυρωδικά. […]
Γιαούρτι με γλυκό κουταλιού ρόδι Βράζετε τους σπόρους ροδιού με το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα για 15 λεπτά. Ρίχνετε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και βράζετε για λίγα λεπτά ακόμα. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε με γιαούρτι. […]
Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα γιαουρτιού Σε ένα μεγάλο αντίκολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ακουμπάτε τα φιλέτα και αφήνετε να ψηθούν 3–4 λεπτά από κάθε πλευρά. Αλατίζετε ελαφρά και ρίχνετε το κρασί. Αφήνετε 1–2 λεπτά να εξατμιστεί και προσθέτετε το ζωμό, τη μουστάρδα, το θυμάρι το tabasco και το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet Οικογενειακό. […]
Ζυμαρόπιτα με γιαούρτι και ξυνομυζήθρα Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet, τα αβγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σιγά-σιγά ρίχνετε το αλεύρι και το νερό και ανακατεύετε με έναν αβγοδάρτη, μέχρι να αποκτήσετε ένα αραιό χυλό. Βάζετε το ελαιόλαδο στο ταψί και το βάζετε στο φούρνο να κάψει για […]
Cheesecake φούρνου Προθερμαίνετε το φούρνο στους 140°C (με αέρα). Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μούλτι. Ανακατεύετε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο και τα απλώνετε στον πάτο ενός πυρέξ 22–23εκ. (ή μιας φόρμας). Ψήνετε τη βάση του γλυκού για 10-15 λεπτά. Χτυπάτε το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet Οικογενειακό με το τυρί και μετά ρίχνετε τα αβγά ένα–ένα […]
Παγωτό με φράουλες Κόβετε τις μισές φράουλες σε μικρά κομμάτια και τις υπόλοιπες τις χτυπάτε στο μπλέντερ να γίνουν πουρές. Σε ένα βαθύ μπολ, ανακατεύετε το ζαχαρούχο γάλα, το λικέρ και τον πουρέ φράουλας και κατόπιν σιγά–σιγά ρίχνετε και το γιαούρτι. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε και τις φράουλες και ανακατεύετε προσεκτικά. Γεμίζετε […]
Ματσάτα με μυρωδικά και γιαούρτι Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5–6 λεπτά. Ρίχνετε το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1–2 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε τα μυρωδικά και ανακατεύετε. Βράζετε τα ζυμαρικά και τα σουρώνετε κρατώντας 2 φλ. από το νερό στο οποίο έβρασαν. Ανακατεύετε το […]