Ανοιχτή Πίτα με Μελιτζάνες και Γιαούρτι Ξεκινάμε τη συνταγή προετοιμάζοντας τις μελιτζάνες, καθώς χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες, τις αλατίζουμε καλά και τοποθετούμε τα κομμάτια τους σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά, ώστε να βγάλουν τα υγρά τους και να ξεπικρίσουν. Ξεπλένουμε τις ροδέλες από τις μελιτζάνες, τις στραγγίζουμε […]
Smoothies με γιαούρτι, σπόρους chia και φρέσκα cranberries Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ εκτός από τα φρέσκα cranberries και τα φύλλα δυόσμου. Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα. Σερβίρουμε σε ποτήρια και γαρνίρουμε με τα φρέσκα cranberries, τα φύλλα δυόσμου και λίγους σπόρους chia. […]
Fillet mignon beurre clarifie με sauce γιαουρτιού και λάδι τρούφας Πουρές αρακά: Βράζουμε τον αρακά σε ένα κατσαρολάκι με το φύλλο δάφνης και το κρεμμύδι. Μόλις τα σφαιρίδια του αρακά μαλακώσουν, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ χειρός μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Sauce γιαουρτιού: Βάζουμε […]
Κόκορας στην γάστρα με γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet και σως μουστάρδας Αλατοπιπερώνετε τον κόκορα και τον ροδίζετε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ή κατσαρόλα με 3 κουταλιές της σούπας λάδι. Προσθέτετε το μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα καρότα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λεπτά. Μεταφέρετε τον κόκορα, τα καρότα και το κρεμμύδι στην γάστρα και βάζετε […]
Κιμαδοπιτάκια με κύμινο και γιαούρτι Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το βούτυρο. Προσθέτετε το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet και ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το κύμινο στο ελαιόλαδο για 3–4 λεπτά. Ρίχνετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα […]
Κουνέλι στη γάστρα με γιαούρτι Περιχύνετε το κουνέλι με το λεμόνι, το βάζετε σε βαθύ γυάλινο σκεύος και το αφήνετε σκεπασμένο στο ψυγείο για 2–3 ώρες. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Στεγνώνετε το κουνέλι, το βάζετε σε γάστρα και αλατοπιπερώνετε. Πασπαλίζετε με το θυμάρι και περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ½ φλ. τσαγιού νερό. Αφήνετε […]
Κρητικές σαρικόπιτες με κασέρι και φέτα Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε τα τυριά, το γιαούρτι και το δυόσμο. Απλώνετε ένα χωριάτικο φύλλο στην επιφάνεια εργασίας και το αλείφετε με ελαιόλαδο. Τοποθετείτε 2-3 κουτάλια σούπας γέμιση στο κέντρο σχηματίζοντας μια γραμμή κατά μήκος. Διπλώνετε, ώστε να σχηματιστεί ένα μακρόστενο ρολό και το στρίβετε σχηματίζοντας ένα «σαρίκι». […]
Ψαρονέφρι ρολό με σάλτσα γιαούρτι, τζίντζερ και πατάτες baby Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C (αέρα). Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψαρονέφρια απ’ όλες τις μεριές για 4–5 λεπτά. Αλείφετε το κρέας με κύμινο σκόνη και αλατοπίπερο και το βάζετε σε ένα ταψί στον φούρνο για 30–35 λεπτά περίπου. Σε ένα άλλο […]
Κολοκυθόπιτα από την Ικαρία Ζυμώνετε τα υλικά για το φύλλο μέχρι να αποκτήσετε μια λεία και ελαστική ζύμη. Την αφήνετε να σταθεί για 1 ώρα σκεπασμένη. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κολοκύθια για 7–8 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τα μυρωδικά, τον τραχανά […]
Ρεβιθοκεφτέδες Ίου με ντιπ γιαούρτι – δυόσμο Χτυπάτε στο μούλτι τα βρασμένα ρεβίθια και τα αλέθετε μέχρι να γίνουν ένας πηχτός πολτός. Ρίχνετε το αλεύρι, τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το δυόσμο, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και ξαναχτυπάτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ανακατευτούν καλά. Ζυμώνετε το μείγμα και […]