Ανοιχτή Πίτα με Μελιτζάνες και Γιαούρτι

Ανοιχτή Πίτα με Μελιτζάνες και Γιαούρτι Ξεκινάμε τη συνταγή προετοιμάζοντας τις μελιτζάνες, καθώς χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες, τις αλατίζουμε καλά και τοποθετούμε τα κομμάτια τους σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά, ώστε να βγάλουν τα υγρά τους και να ξεπικρίσουν. Ξεπλένουμε τις ροδέλες από τις μελιτζάνες, τις στραγγίζουμε […]

Διαβάστε περισσότερα… from Ανοιχτή Πίτα με Μελιτζάνες και Γιαούρτι

Smoothies με γιαούρτι, σπόρους chia και φρέσκα cranberries

Smoothies με γιαούρτι, σπόρους chia και φρέσκα cranberries Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ εκτός από τα φρέσκα cranberries και τα φύλλα δυόσμου. Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα. Σερβίρουμε σε ποτήρια και γαρνίρουμε με τα φρέσκα cranberries, τα φύλλα δυόσμου και λίγους σπόρους chia. […]

Διαβάστε περισσότερα… from Smoothies με γιαούρτι, σπόρους chia και φρέσκα cranberries

Fillet mignon beurre clarifie με sauce γιαουρτιού και λάδι τρούφας

Fillet mignon beurre clarifie με sauce γιαουρτιού και λάδι τρούφας Πουρές αρακά: Βράζουμε τον αρακά σε ένα κατσαρολάκι με το φύλλο δάφνης και το κρεμμύδι. Μόλις τα σφαιρίδια του αρακά μαλακώσουν, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ χειρός μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Sauce γιαουρτιού: Βάζουμε […]

Διαβάστε περισσότερα… from Fillet mignon beurre clarifie με sauce γιαουρτιού και λάδι τρούφας

Κόκορας στη γάστρα με γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet και σως μουστάρδας

Κόκορας στην γάστρα με γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet και σως μουστάρδας Αλατοπιπερώνετε τον κόκορα και τον ροδίζετε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ή κατσαρόλα με 3 κουταλιές της σούπας λάδι. Προσθέτετε το μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα καρότα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λεπτά. Μεταφέρετε τον κόκορα, τα καρότα και το κρεμμύδι στην γάστρα και βάζετε […]

Διαβάστε περισσότερα… from Κόκορας στη γάστρα με γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet και σως μουστάρδας

Κιμαδοπιτάκια με κύμινο και γιαούρτι

Κιμαδοπιτάκια με κύμινο και γιαούρτι Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το βούτυρο. Προσθέτετε το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet και ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το κύμινο στο ελαιόλαδο για 3–4 λεπτά. Ρίχνετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα […]

Διαβάστε περισσότερα… from Κιμαδοπιτάκια με κύμινο και γιαούρτι

Κουνέλι στη γάστρα με γιαούρτι

Κουνέλι στη γάστρα με γιαούρτι Περιχύνετε το κουνέλι με το λεμόνι, το βάζετε σε βαθύ γυάλινο σκεύος και το αφήνετε σκεπασμένο στο ψυγείο για 2–3 ώρες. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Στεγνώνετε το κουνέλι, το βάζετε σε γάστρα και αλατοπιπερώνετε. Πασπαλίζετε με το θυμάρι και περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ½ φλ. τσαγιού νερό. Αφήνετε […]

Διαβάστε περισσότερα… from Κουνέλι στη γάστρα με γιαούρτι

Κρητικές σαρικόπιτες με κασέρι και φέτα

Κρητικές σαρικόπιτες με κασέρι και φέτα Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε τα τυριά, το γιαούρτι και το δυόσμο. Απλώνετε ένα χωριάτικο φύλλο στην επιφάνεια εργασίας και το αλείφετε με ελαιόλαδο. Τοποθετείτε 2-3 κουτάλια σούπας γέμιση στο κέντρο σχηματίζοντας μια γραμμή κατά μήκος. Διπλώνετε, ώστε να σχηματιστεί ένα μακρόστενο ρολό και το στρίβετε σχηματίζοντας ένα «σαρίκι». […]

Διαβάστε περισσότερα… from Κρητικές σαρικόπιτες με κασέρι και φέτα

Ψαρονέφρι ρολό με σάλτσα γιαούρτι, τζίντζερ και πατάτες baby

Ψαρονέφρι ρολό με σάλτσα γιαούρτι, τζίντζερ και πατάτες baby Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C (αέρα). Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψαρονέφρια απ’ όλες τις μεριές για 4–5 λεπτά. Αλείφετε το κρέας με κύμινο σκόνη και αλατοπίπερο και το βάζετε σε ένα ταψί στον φούρνο για 30–35 λεπτά περίπου. Σε ένα άλλο […]

Διαβάστε περισσότερα… from Ψαρονέφρι ρολό με σάλτσα γιαούρτι, τζίντζερ και πατάτες baby

Κολοκυθόπιτα από την Ικαρία

Κολοκυθόπιτα από την Ικαρία Ζυμώνετε τα υλικά για το φύλλο μέχρι να αποκτήσετε μια λεία και ελαστική ζύμη. Την αφήνετε να σταθεί για 1 ώρα σκεπασμένη. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κολοκύθια για 7–8 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τα μυρωδικά, τον τραχανά […]

Διαβάστε περισσότερα… from Κολοκυθόπιτα από την Ικαρία

Ρεβιθοκεφτέδες Ίου με ντιπ γιαούρτι – δυόσμο

Ρεβιθοκεφτέδες Ίου με ντιπ γιαούρτι – δυόσμο Χτυπάτε στο μούλτι τα βρασμένα ρεβίθια και τα αλέθετε μέχρι να γίνουν ένας πηχτός πολτός. Ρίχνετε το αλεύρι, τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το δυόσμο, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και ξαναχτυπάτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ανακατευτούν καλά. Ζυμώνετε το μείγμα και […]

Διαβάστε περισσότερα… from Ρεβιθοκεφτέδες Ίου με ντιπ γιαούρτι – δυόσμο