Κορμός σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης Κόβετε τα μπισκότα με το χέρι σε μέτρια κομμάτια και τα ρίχνετε σε μπολ. Προσθέτετε τις σταφίδες και τα φιστίκια Αιγίνης. Βάζετε σε μπαιν-μαρί τις σοκολάτες, το βούτυρο και τα γάλατα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αδειάζετε το μείγμα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε προσεκτικά. […]
Γαλακτομπούρεκο με κάρδαμο Βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και όταν πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 5 λεπτά περίπου. Αφήνετε να κρυώσει. Κρατάτε στην άκρη 1 φλιτζάνι γάλα και τη μισή ζάχαρη. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη και το κάρδαμο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθούν. Χτυπάτε […]
Τάρτα μελιτίνι από τη Σαντορίνη Ρίχνετε τη μαστίχα και το αλάτι στο αλεύρι και σιγά–σιγά το ηλιέλαιο και νερό, (όσο πάρει) μέχρι να αποκτήσετε μια σφιχτή ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ½ ώρα. Βάζετε στο μίξερ τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το ανθότυρο, την κρέμα γάλακτος, το μέλι, τη μαστίχα και τους κρόκους. Σιγά-σιγά […]
Κολοκυθόπιτα από την Ικαρία Ζυμώνετε τα υλικά για το φύλλο μέχρι να αποκτήσετε μια λεία και ελαστική ζύμη. Την αφήνετε να σταθεί για 1 ώρα σκεπασμένη. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κολοκύθια για 7–8 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τα μυρωδικά, τον τραχανά […]
Φρουτάλια Άνδρου με ανθότυρο και γάλα Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά το λουκάνικο και τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με αλάτι, πιπέρι, βασιλικό και το Φρέσκο Γάλα ΔΕΛΤΑ. Ρίχνετε το ανθότυρο θρυμματισμένο και ανακατεύετε. Περιχύνετε με το μείγμα των αβγών, το λουκάνικο και […]
Πατσαβουρόπιτα Λέρου με γιαούρτι και κρέμα γάλακτος Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C. Βάζετε σε βαθύ μπολ το γιαούρτι, τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Βουτάτε τα φύλλα κρούστας στο μείγμα και τα απλώνετε στο ελαφρά λαδωμένο ταψί. Πασπαλίζετε με τη φέτα και τα μυρωδικά. […]
Χοιρινό ψαρονέφρι με σάλτσα λεμονιού Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C (αέρα). Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψαρονέφρια απ’ όλες τις μεριές για 4–5 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και τα βάζετε σε ένα ταψί στον φούρνο για 30–35 λεπτά περίπου. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, αλάτι και […]
Κρέμα μαστίχας με γλυκό κουταλιού μανταρίνι Χιώτικο Ρίχνετε τη ζελατίνη σε 2 κουταλιές σούπας γάλα για να μαλακώσει. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μαστιχέλαιο, τη ζελατίνη και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά. Σουρώνετε το μείγμα και γεμίζετε μια μακρόστενη φόρμα (για […]
Γλυκιά Τάρτα με Άρωμα Λάιμ Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C (με αέρα). Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα για τάρτα και απλώνετε τη ζύμη. Ψήνετε για 15 λεπτά. Χτυπάτε τους κρόκους και τα ξύσματα. Ρίχνετε το ΔΕΛΤΑ ΒΛΑΧΑΣ Ζαχαρούχο γάλα, ανακατεύοντας καλά και μετά ρίχνετε το χυμό λάιμ και ανακατεύετε. Γεμίζετε την τάρτα με το μείγμα και […]
Σολομός με σπανάκι Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ψήνετε τα φιλέτα σολομού για 4–5 λεπτά από κάθε πλευρά. Βάζετε το σπανάκι στο τηγάνι, αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με την κρέμα γάλακτος. Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά με καπάκι για 3–4 λεπτά (ανακατεύοντας μια–δυο φορές). Ρίχνετε το χυμό, το ξύσμα λεμονιού, την κάπαρη και το μαϊντανό και […]