Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και τη στέβια. Προσθέτουμε το γάλα, το αυγό και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να αποκτήσουμε ένα απαλό μείγμα. Ρίχνουμε στο μείγμα για τα ελαφριά pancakes τα μισά blueberries και ανακατεύουμε ελαφρά. Ζεσταίνουμε ένα […]
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη βρώμη, την κανέλα, τη στέβια, τη βανίλια και σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 8-10 λεπτά. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει, μέχρι να αποκτήσουμε μία απαλή κρέμα. Αν πήξει αρκετά, προσθέτουμε λίγο επιπλέον γάλα μέχρι να αποκτήσουμε την υφή που επιθυμούμε. Παράλληλα, προχωράμε με τη σάλτσα από […]
Μπάρες με Μους από Γιαούρτι και Raspberries Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C στον αέρα. Απλώνουμε σταυρωτά 2 κομμάτια λαδόκολλα σε ένα ταψί διαστάσεων 20×25 εκατοστών. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε αρχικά με το μέλι και μετά με όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη βάση. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και πιέζουμε με μία σπάτουλα, […]
Γαλλική Τάρτα Φλαν με Κρέμα Ξεκινάμε με την προετοιμασία της ζύμης. Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μαλακωμένο βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια. Μετά από λίγο προσθέτουμε το νερό, ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή και ομοιόμορφη ζύμη και μετά σχηματίζουμε μία μπάλα, την τυλίγουμε […]
Εύκολο Μιλφέιγ με Raspberries Αδειάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος απευθείας από το ψυγείο στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίζει να σφίγγει η κρέμα και να γίνεται σαντιγί. Μόλις η σαντιγί αποκτήσει την υφή γιαουρτιού και δέσει, προσθέτουμε τη βανίλια και μετά σταματάμε […]
Κις Λορέν με Μπρόκολο Προετοιμασία της ζύμης για τάρτα: Αφαιρούμε το βούτυρο από το ψυγείο για 1 ώρα πριν την προετοιμασία της ζύμης. Σε ένα μεγάλο σκεύος κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια, το προσθέτουμε στο αλεύρι και δουλεύουμε το μείγμα γρήγορα με τα χέρια μέχρι να ενωθούν τα […]
Μπισκότα Γεμιστά με Καραμέλα Dulce de Leche Προετοιμασία της καραμέλας Dulce De Leche: Ξεκινάμε με την προετοιμασία της καραμέλας Dulce De Leche, ιδανικά από την προηγούμενη μέρα, ή νωρίτερα, για να προλάβει να κρυώσει πριν προχωρήσουμε με τα γεμιστά μπισκότα. Αφαιρούμε το χαρτί από το ζαχαρούχο γάλα ΔΕΛΤΑ Βλάχας και πλένουμε την κονσέρβα. Την τοποθετούμε […]
Τάρτα με Σπανάκι και Φέτα Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 °C στον αέρα. Αλείφουμε με ένα πινέλο λίγο ελαιόλαδο σε μία ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκατοστών. Τοποθετούμε στην ταρτιέρα τα δύο φύλλα της σφολιάτας σταυρωτά, πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας και με ένα μαχαίρι κόβουμε το κομμάτια που περισσεύουν. Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες στη […]
Smoothies με γιαούρτι, σπόρους chia και φρέσκα cranberries Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ εκτός από τα φρέσκα cranberries και τα φύλλα δυόσμου. Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα. Σερβίρουμε σε ποτήρια και γαρνίρουμε με τα φρέσκα cranberries, τα φύλλα δυόσμου και λίγους σπόρους chia. […]
Κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις μεριές. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το λικέρ μαστίχας, ανακατεύετε για 1–2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε τον ζωμό και χαμηλώνετε θερμοκρασία. Σιγοβράζετε για 25–30 λεπτά. Μόλις μειωθεί ο ζωμός στο μισό, ρίχνετε […]