Παντζαροσαλάτα με ξινόμηλα και κέιλ Βράζετε τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε σε κύβους. Ψιλοκόβετε το κέιλ και το ρίχνετε στα παντζάρια μαζί με το ξυνόμηλο. Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά το γιαούρτι Complet, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε τη σαλάτα με την σως γιαουρτιού. Ανακατεύετε την παντζαροσαλάτα, ρίχνετε […]
Πατσαβουρόπιτα Λέρου με γιαούρτι και κρέμα γάλακτος Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C. Βάζετε σε βαθύ μπολ το γιαούρτι, τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Βουτάτε τα φύλλα κρούστας στο μείγμα και τα απλώνετε στο ελαφρά λαδωμένο ταψί. Πασπαλίζετε με τη φέτα και τα μυρωδικά. […]
Φιλέτα κοτόπουλου με κουρκουμά Κόβετε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μπουκιές. Βάζετε σε ένα μπολ το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet, τον κουρκουμά, το αλατοπίπερο και ανακατεύετε. Ρίχνετε τις μπουκιές κοτόπουλου και τις καλύπτετε με το μείγμα. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά. Τινάζετε ελαφρά τις μπουκιές κοτόπουλου και τις απλώνετε σε […]
Πικάντικη καροτόσουπα με γιαούρτι Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε τους σπόρους κύμινου και το μπούκοβο. Ανακατεύετε για 1–2 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τα αρώματά τους. Κρατάτε στην άκρη τη μισή ποσότητα των μπαχαρικών για το τέλος. Ρίχνετε τα καρότα, τις φακές, λίγο αλάτι και το ζωμό λαχανικών και όταν το μείγμα πάρει βράση, […]
Γιαούρτι με γλυκό κουταλιού ρόδι Βράζετε τους σπόρους ροδιού με το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα για 15 λεπτά. Ρίχνετε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και βράζετε για λίγα λεπτά ακόμα. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε με γιαούρτι. […]
Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα γιαουρτιού Σε ένα μεγάλο αντίκολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ακουμπάτε τα φιλέτα και αφήνετε να ψηθούν 3–4 λεπτά από κάθε πλευρά. Αλατίζετε ελαφρά και ρίχνετε το κρασί. Αφήνετε 1–2 λεπτά να εξατμιστεί και προσθέτετε το ζωμό, τη μουστάρδα, το θυμάρι το tabasco και το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet Οικογενειακό. […]
Γιαούρτι με ψημένο μήλο, μέλι, καρύδια και κανέλα Κόβετε τα μήλα σε χοντρές ροδέλες, αφαιρώντας τα κουκούτσια. Βουτυρώνετε ένα ταψί και απλώνετε τις ροδέλες. Ψήνετε για 15 λεπτά περίπου στους 180°C. Περιχύνετε με μέλι, πασπαλίζετε με καρύδια και κανέλα και σερβίρετε με κουταλιές γιαούρτι. […]