Βελούδινη μανιταρόσουπα με λάδι τρούφας και γιαούρτι Ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα. Ρίχνετε το σκόρδο και τα μανιτάρια, αφού τα ψιλοκόψετε και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το κρασί και ανακατεύετε για 1–2 λεπτά. Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών και σιγοβράζετε για 10-15 λεπτά. Χτυπάτε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ […]
Κιμαδοπιτάκια με κύμινο και γιαούρτι Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το βούτυρο. Προσθέτετε το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet και ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το κύμινο στο ελαιόλαδο για 3–4 λεπτά. Ρίχνετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα […]
Κουνέλι στη γάστρα με γιαούρτι Περιχύνετε το κουνέλι με το λεμόνι, το βάζετε σε βαθύ γυάλινο σκεύος και το αφήνετε σκεπασμένο στο ψυγείο για 2–3 ώρες. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Στεγνώνετε το κουνέλι, το βάζετε σε γάστρα και αλατοπιπερώνετε. Πασπαλίζετε με το θυμάρι και περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ½ φλ. τσαγιού νερό. Αφήνετε […]
Κρητικές σαρικόπιτες με κασέρι και φέτα Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε τα τυριά, το γιαούρτι και το δυόσμο. Απλώνετε ένα χωριάτικο φύλλο στην επιφάνεια εργασίας και το αλείφετε με ελαιόλαδο. Τοποθετείτε 2-3 κουτάλια σούπας γέμιση στο κέντρο σχηματίζοντας μια γραμμή κατά μήκος. Διπλώνετε, ώστε να σχηματιστεί ένα μακρόστενο ρολό και το στρίβετε σχηματίζοντας ένα «σαρίκι». […]
Σούπα με πλιγούρι, ντομάτα και γιαούρτι Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 5–6 λεπτά. Χτυπάτε τις ντομάτες στο μούλτι και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα. Ρίχνετε τον ζωμό και σιγοβράζετε για 10–12 λεπτά. Προσθέτετε το πλιγούρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 8–10 λεπτά. Αποσύρετε τη σούπα από τη φωτιά και ρίχνετε το γιαούρτι και […]
Αρωματικό κέικ λεμόνι με λάδι και γιαούρτι Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη. Προσθέτετε σιγά–σιγά τα αβγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και την αραιωμένη μαρμελάδα, χτυπώντας τα υλικά στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Λαδώνετε και αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ […]
Ψαρονέφρι ρολό με σάλτσα γιαούρτι, τζίντζερ και πατάτες baby Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C (αέρα). Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψαρονέφρια απ’ όλες τις μεριές για 4–5 λεπτά. Αλείφετε το κρέας με κύμινο σκόνη και αλατοπίπερο και το βάζετε σε ένα ταψί στον φούρνο για 30–35 λεπτά περίπου. Σε ένα άλλο […]
Τάρτα μελιτίνι από τη Σαντορίνη Ρίχνετε τη μαστίχα και το αλάτι στο αλεύρι και σιγά–σιγά το ηλιέλαιο και νερό, (όσο πάρει) μέχρι να αποκτήσετε μια σφιχτή ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ½ ώρα. Βάζετε στο μίξερ τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το ανθότυρο, την κρέμα γάλακτος, το μέλι, τη μαστίχα και τους κρόκους. Σιγά-σιγά […]
Κολοκυθόπιτα από την Ικαρία Ζυμώνετε τα υλικά για το φύλλο μέχρι να αποκτήσετε μια λεία και ελαστική ζύμη. Την αφήνετε να σταθεί για 1 ώρα σκεπασμένη. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κολοκύθια για 7–8 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τα μυρωδικά, τον τραχανά […]
Ρεβιθοκεφτέδες Ίου με ντιπ γιαούρτι – δυόσμο Χτυπάτε στο μούλτι τα βρασμένα ρεβίθια και τα αλέθετε μέχρι να γίνουν ένας πηχτός πολτός. Ρίχνετε το αλεύρι, τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το δυόσμο, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και ξαναχτυπάτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ανακατευτούν καλά. Ζυμώνετε το μείγμα και […]