Καθαρίζουμε το καρπούζι, το κόβουμε σε μικρούς κύβους και αφαιρούμε με προσοχή όλα τα κουκούτσια του. Ζυγίζουμε 300γρ. από το καθαρισμένο καρπούζι και το τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε το ρόφημα αμυγδάλου και χτυπάμε το Smoothie καρπουζιού μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες λάιμ και σερβίρουμε αμέσως το smoothie με καρπούζι. […]
Vegan Σούπα με Σπαράγγια και Ρόφημα Αμυγδάλου Κόβουμε το σκληρό κάτω μέρος από τα σπαράγγια και με έναν αποφλοιωτή τα καθαρίζουμε περιμετρικά. Tip: κρατάμε ένα σπαράγγι από τις δύο άκρες του, το λυγίζουμε και στο σημείο που θα σπάσει κρατάμε το πάνω μέρος του και κόβουμε τα υπόλοιπα στο ίδιο σημείο. Κόβουμε τα σπαράγγια, το […]
Croque Madame με Μπεσαμέλ Αμυγδάλου Σε μία μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο με το αλεύρι και με ένα σύρμα ανακατεύουμε συνεχώς για 3-4 λεπτά σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το μισό ρόφημα αμυγδάλου, ανακατεύοντας συνεχώς και μόλις σφίξει, προσθέτουμε το υπόλοιπο και συνεχίζουμε το έντονο ανακάτεμα για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ […]
Dutch Pancake με μήλα Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C στον αέρα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την καστανή ζάχαρη με την κανέλα. Σε ένα μεγάλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά με το ρόφημα της βρώμης και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά τo μείγμα. Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε 8 φέτες και αφαιρούμε τον […]
Τούρτα Σοκολάτας με Φυτικό Ρόφημα Αμυγδάλου Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 °C στον αέρα. Στη βάση μίας στρογγυλής φόρμας 22 εκατοστών, τοποθετούμε μία λαδόκολλα για να μην κολλήσει το κέικ για την τούρτα σοκολάτας. Τα πλαϊνά της φόρμας τα βουτυρώνουμε ελαφρά με μαργαρίνη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τη δεύτερη φόρμα. Tip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε […]
Πανακότα Καρύδας με Κουλί Φραγκοστάφυλο Σε βαθύ πιάτο βάζουμε κρύο νερό και βυθίζουμε τα φύλλα ζελατίνης. Αφήνουμε τη ζελατίνη να μαλακώσει για 5 λεπτά και παράλληλα προχωράμε τη συνταγή για την πανακότα καρύδας. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, προσθέτουμε το ρόφημα καρύδας μαζί με τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα για να […]
Πανακότα με ρόφημα αμυγδάλου και φλέικς καρύδας Ζεσταίνετε το ρόφημα αμυγδάλου μαζί με τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, το αποσύρετε από τη φωτιά και το σουρώνετε. Ρίχνετε τα φύλλα ζελατίνης, αφού προηγουμένως τα μαλακώσετε σε κρύο νερό. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και ρίχνετε το λικέρ πικραμύγδαλο. Μοιράζετε την κρέμα σε 6 ατομικά φορμάκια […]