Βελούδινη μανιταρόσουπα με λάδι τρούφας και γιαούρτι

Βελούδινη μανιταρόσουπα με λάδι τρούφας και γιαούρτι Ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα. Ρίχνετε το σκόρδο και τα μανιτάρια, αφού τα ψιλοκόψετε και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το κρασί και ανακατεύετε για 1–2 λεπτά. Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών και σιγοβράζετε για 10-15 λεπτά. Χτυπάτε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ […]

Διαβάστε περισσότερα… from Βελούδινη μανιταρόσουπα με λάδι τρούφας και γιαούρτι

Κιμαδοπιτάκια με κύμινο και γιαούρτι

Κιμαδοπιτάκια με κύμινο και γιαούρτι Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το βούτυρο. Προσθέτετε το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet και ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το κύμινο στο ελαιόλαδο για 3–4 λεπτά. Ρίχνετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα […]

Διαβάστε περισσότερα… from Κιμαδοπιτάκια με κύμινο και γιαούρτι

Κουνέλι στη γάστρα με γιαούρτι

Κουνέλι στη γάστρα με γιαούρτι Περιχύνετε το κουνέλι με το λεμόνι, το βάζετε σε βαθύ γυάλινο σκεύος και το αφήνετε σκεπασμένο στο ψυγείο για 2–3 ώρες. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Στεγνώνετε το κουνέλι, το βάζετε σε γάστρα και αλατοπιπερώνετε. Πασπαλίζετε με το θυμάρι και περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ½ φλ. τσαγιού νερό. Αφήνετε […]

Διαβάστε περισσότερα… from Κουνέλι στη γάστρα με γιαούρτι

Κρητικές σαρικόπιτες με κασέρι και φέτα

Κρητικές σαρικόπιτες με κασέρι και φέτα Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε τα τυριά, το γιαούρτι και το δυόσμο. Απλώνετε ένα χωριάτικο φύλλο στην επιφάνεια εργασίας και το αλείφετε με ελαιόλαδο. Τοποθετείτε 2-3 κουτάλια σούπας γέμιση στο κέντρο σχηματίζοντας μια γραμμή κατά μήκος. Διπλώνετε, ώστε να σχηματιστεί ένα μακρόστενο ρολό και το στρίβετε σχηματίζοντας ένα «σαρίκι». […]

Διαβάστε περισσότερα… from Κρητικές σαρικόπιτες με κασέρι και φέτα

Σούπα με πλιγούρι, ντομάτα και γιαούρτι

Σούπα με πλιγούρι, ντομάτα και γιαούρτι Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 5–6 λεπτά. Χτυπάτε τις ντομάτες στο μούλτι και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα. Ρίχνετε τον ζωμό και σιγοβράζετε για 10–12 λεπτά. Προσθέτετε το πλιγούρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 8–10 λεπτά. Αποσύρετε τη σούπα από τη φωτιά και ρίχνετε το γιαούρτι και […]

Διαβάστε περισσότερα… from Σούπα με πλιγούρι, ντομάτα και γιαούρτι

Αρωματικό κέικ λεμόνι με λάδι και γιαούρτι

Αρωματικό κέικ λεμόνι με λάδι και γιαούρτι Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη. Προσθέτετε σιγά–σιγά τα αβγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και την αραιωμένη μαρμελάδα, χτυπώντας τα υλικά στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Λαδώνετε και αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ […]

Διαβάστε περισσότερα… from Αρωματικό κέικ λεμόνι με λάδι και γιαούρτι

Ψαρονέφρι ρολό με σάλτσα γιαούρτι, τζίντζερ και πατάτες baby

Ψαρονέφρι ρολό με σάλτσα γιαούρτι, τζίντζερ και πατάτες baby Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C (αέρα). Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψαρονέφρια απ’ όλες τις μεριές για 4–5 λεπτά. Αλείφετε το κρέας με κύμινο σκόνη και αλατοπίπερο και το βάζετε σε ένα ταψί στον φούρνο για 30–35 λεπτά περίπου. Σε ένα άλλο […]

Διαβάστε περισσότερα… from Ψαρονέφρι ρολό με σάλτσα γιαούρτι, τζίντζερ και πατάτες baby

Τάρτα μελιτίνι από τη Σαντορίνη

Τάρτα μελιτίνι από τη Σαντορίνη Ρίχνετε τη μαστίχα και το αλάτι στο αλεύρι και σιγά–σιγά το ηλιέλαιο και νερό, (όσο πάρει) μέχρι να αποκτήσετε μια σφιχτή ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ½ ώρα. Βάζετε στο μίξερ τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το ανθότυρο, την κρέμα γάλακτος, το μέλι, τη μαστίχα και τους κρόκους. Σιγά-σιγά […]

Διαβάστε περισσότερα… from Τάρτα μελιτίνι από τη Σαντορίνη

Κολοκυθόπιτα από την Ικαρία

Κολοκυθόπιτα από την Ικαρία Ζυμώνετε τα υλικά για το φύλλο μέχρι να αποκτήσετε μια λεία και ελαστική ζύμη. Την αφήνετε να σταθεί για 1 ώρα σκεπασμένη. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κολοκύθια για 7–8 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τα μυρωδικά, τον τραχανά […]

Διαβάστε περισσότερα… from Κολοκυθόπιτα από την Ικαρία

Ρεβιθοκεφτέδες Ίου με ντιπ γιαούρτι – δυόσμο

Ρεβιθοκεφτέδες Ίου με ντιπ γιαούρτι – δυόσμο Χτυπάτε στο μούλτι τα βρασμένα ρεβίθια και τα αλέθετε μέχρι να γίνουν ένας πηχτός πολτός. Ρίχνετε το αλεύρι, τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το δυόσμο, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και ξαναχτυπάτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ανακατευτούν καλά. Ζυμώνετε το μείγμα και […]

Διαβάστε περισσότερα… from Ρεβιθοκεφτέδες Ίου με ντιπ γιαούρτι – δυόσμο