Μεξικάνικη Γλυκοπατάτα Ψητή

Αρχικά πλένουμε τη γλυκοπατάτα και την τυλίγουμε σφιχτά σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 45-60 λεπτά. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί η γλυκοπατάτα, τρυπώντας τη με ένα μαχαίρι, για να δούμε αν έχει μαλακώσει και την αφαιρούμε από το φούρνο. Παράλληλα, κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι του, βγάζουμε τη σάρκα […]

Διαβάστε περισσότερα… from Μεξικάνικη Γλυκοπατάτα Ψητή

Ελαφρύ Τσιζκέικ με Μάνγκο

Ελαφρύ Τσιζκέικ με Μάνγκο Αδειάζουμε τα γιαούρτια σε ένα μεγάλο σκεύος, προσθέτουμε το μέλι με τη βανίλια, λίγο χυμό από το λάιμ και ανακατεύουμε καλά. Θρυμματίζουμε τα digestive και χωρίζουμε τα τρίμματα σε 2 μπολάκια ή ποτήρια. Πάνω από το μπισκότο προσθέτουμε την κρέμα του γιαουρτιού με το μέλι. Καθαρίζουμε το μάνγκο και το κόβουμε […]

Διαβάστε περισσότερα… from Ελαφρύ Τσιζκέικ με Μάνγκο

Τσουρέκι με Γιαούρτι και Φρούτα του Δάσους

Τσουρέκι με Γιαούρτι και Φρούτα του Δάσους Φρυγανίζουμε τις φέτες από το τσουρέκι για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές εξωτερικά και να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Tip: κόβουμε χοντρές τις φέτες από το τσουρέκι για να διατηρηθούν μαλακές στο εσωτερικό τους. Τοποθετούμε σε κάθε πιάτο 1 φέτα από το ψημένο τσουρέκι και από πάνω […]

Διαβάστε περισσότερα… from Τσουρέκι με Γιαούρτι και Φρούτα του Δάσους

Τάκος με Κοτόπουλο Μαριναρισμένο σε Γιαούρτι

Τάκος με Κοτόπουλο Μαριναρισμένο σε Γιαούρτι Αρχικά ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τον κουρκουμά, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, το θυμάρι, το πιπέρι καγιέν και λίγο αλάτι. Σε ένα μεγάλο σκεύος τοποθετούμε το κοτόπουλο, το ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, το μείγμα των μπαχαρικών και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί […]

Διαβάστε περισσότερα… from Τάκος με Κοτόπουλο Μαριναρισμένο σε Γιαούρτι

Κρέμα Γιαουρτιού με Γκρανόλα Βρώμης

Κρέμα Γιαουρτιού με Γκρανόλα Βρώμης Σε ένα μπολ προσθέτουμε το λάδι, το μέλι, το αλάτι και την καστανή ζάχαρη. Τα χτυπάμε ελαφρά έτσι ώστε να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και προσθέτουμε τη βρώμη και τα αμύγδαλα. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γκρανόλα και απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα. […]

Διαβάστε περισσότερα… from Κρέμα Γιαουρτιού με Γκρανόλα Βρώμης

Βελούδινη μανιταρόσουπα με λάδι τρούφας και γιαούρτι

Βελούδινη μανιταρόσουπα με λάδι τρούφας και γιαούρτι Ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα. Ρίχνετε το σκόρδο και τα μανιτάρια, αφού τα ψιλοκόψετε και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το κρασί και ανακατεύετε για 1–2 λεπτά. Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών και σιγοβράζετε για 10-15 λεπτά. Χτυπάτε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ […]

Διαβάστε περισσότερα… from Βελούδινη μανιταρόσουπα με λάδι τρούφας και γιαούρτι

Σούπα με πλιγούρι, ντομάτα και γιαούρτι

Σούπα με πλιγούρι, ντομάτα και γιαούρτι Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 5–6 λεπτά. Χτυπάτε τις ντομάτες στο μούλτι και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα. Ρίχνετε τον ζωμό και σιγοβράζετε για 10–12 λεπτά. Προσθέτετε το πλιγούρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 8–10 λεπτά. Αποσύρετε τη σούπα από τη φωτιά και ρίχνετε το γιαούρτι και […]

Διαβάστε περισσότερα… from Σούπα με πλιγούρι, ντομάτα και γιαούρτι

Αρωματικό κέικ λεμόνι με λάδι και γιαούρτι

Αρωματικό κέικ λεμόνι με λάδι και γιαούρτι Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη. Προσθέτετε σιγά–σιγά τα αβγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και την αραιωμένη μαρμελάδα, χτυπώντας τα υλικά στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Λαδώνετε και αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ […]

Διαβάστε περισσότερα… from Αρωματικό κέικ λεμόνι με λάδι και γιαούρτι

Τάρτα μελιτίνι από τη Σαντορίνη

Τάρτα μελιτίνι από τη Σαντορίνη Ρίχνετε τη μαστίχα και το αλάτι στο αλεύρι και σιγά–σιγά το ηλιέλαιο και νερό, (όσο πάρει) μέχρι να αποκτήσετε μια σφιχτή ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ½ ώρα. Βάζετε στο μίξερ τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το ανθότυρο, την κρέμα γάλακτος, το μέλι, τη μαστίχα και τους κρόκους. Σιγά-σιγά […]

Διαβάστε περισσότερα… from Τάρτα μελιτίνι από τη Σαντορίνη

Φιλέτα κοτόπουλου με κουρκουμά

Φιλέτα κοτόπουλου με κουρκουμά Κόβετε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μπουκιές. Βάζετε σε ένα μπολ το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet, τον κουρκουμά, το αλατοπίπερο και ανακατεύετε. Ρίχνετε τις μπουκιές κοτόπουλου και τις καλύπτετε με το μείγμα. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά. Τινάζετε ελαφρά τις μπουκιές κοτόπουλου και τις απλώνετε σε […]

Διαβάστε περισσότερα… from Φιλέτα κοτόπουλου με κουρκουμά