Γι’ αυτή τη συνταγή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκες φράουλες, αν είναι η εποχή τους και αρκεί να τις καθαρίσουμε και να τις καταψύξουμε από το προηγούμενο βράδυ. Για να ετοιμάσουμε το Παγωτό Σάντουιτς Γιαουρτιού αρκούν μόνο 2 απλά υλικά. Αδειάζουμε το γιαούρτι σε ένα μούλτι και προσθέτουμε τις παγωμένες φράουλες. Χτυπάμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε […]
Αρχικά πλένουμε τη γλυκοπατάτα και την τυλίγουμε σφιχτά σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 45-60 λεπτά. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί η γλυκοπατάτα, τρυπώντας τη με ένα μαχαίρι, για να δούμε αν έχει μαλακώσει και την αφαιρούμε από το φούρνο. Παράλληλα, κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι του, βγάζουμε τη σάρκα […]
Ελαφρύ Τσιζκέικ με Μάνγκο Αδειάζουμε τα γιαούρτια σε ένα μεγάλο σκεύος, προσθέτουμε το μέλι με τη βανίλια, λίγο χυμό από το λάιμ και ανακατεύουμε καλά. Θρυμματίζουμε τα digestive και χωρίζουμε τα τρίμματα σε 2 μπολάκια ή ποτήρια. Πάνω από το μπισκότο προσθέτουμε την κρέμα του γιαουρτιού με το μέλι. Καθαρίζουμε το μάνγκο και το κόβουμε […]
Τσουρέκι με Γιαούρτι και Φρούτα του Δάσους Φρυγανίζουμε τις φέτες από το τσουρέκι για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές εξωτερικά και να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Tip: κόβουμε χοντρές τις φέτες από το τσουρέκι για να διατηρηθούν μαλακές στο εσωτερικό τους. Τοποθετούμε σε κάθε πιάτο 1 φέτα από το ψημένο τσουρέκι και από πάνω […]
Τάκος με Κοτόπουλο Μαριναρισμένο σε Γιαούρτι Αρχικά ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τον κουρκουμά, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, το θυμάρι, το πιπέρι καγιέν και λίγο αλάτι. Σε ένα μεγάλο σκεύος τοποθετούμε το κοτόπουλο, το ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, το μείγμα των μπαχαρικών και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί […]
Κρέμα Γιαουρτιού με Γκρανόλα Βρώμης Σε ένα μπολ προσθέτουμε το λάδι, το μέλι, το αλάτι και την καστανή ζάχαρη. Τα χτυπάμε ελαφρά έτσι ώστε να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και προσθέτουμε τη βρώμη και τα αμύγδαλα. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γκρανόλα και απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα. […]
Ανοιχτή Πίτα με Μελιτζάνες και Γιαούρτι Ξεκινάμε τη συνταγή προετοιμάζοντας τις μελιτζάνες, καθώς χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες, τις αλατίζουμε καλά και τοποθετούμε τα κομμάτια τους σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά, ώστε να βγάλουν τα υγρά τους και να ξεπικρίσουν. Ξεπλένουμε τις ροδέλες από τις μελιτζάνες, τις στραγγίζουμε […]
Smoothies με γιαούρτι, σπόρους chia και φρέσκα cranberries Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ εκτός από τα φρέσκα cranberries και τα φύλλα δυόσμου. Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα. Σερβίρουμε σε ποτήρια και γαρνίρουμε με τα φρέσκα cranberries, τα φύλλα δυόσμου και λίγους σπόρους chia. […]
Fillet mignon beurre clarifie με sauce γιαουρτιού και λάδι τρούφας Πουρές αρακά: Βράζουμε τον αρακά σε ένα κατσαρολάκι με το φύλλο δάφνης και το κρεμμύδι. Μόλις τα σφαιρίδια του αρακά μαλακώσουν, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ χειρός μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Sauce γιαουρτιού: Βάζουμε […]
Κόκορας στην γάστρα με γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet και σως μουστάρδας Αλατοπιπερώνετε τον κόκορα και τον ροδίζετε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ή κατσαρόλα με 3 κουταλιές της σούπας λάδι. Προσθέτετε το μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα καρότα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λεπτά. Μεταφέρετε τον κόκορα, τα καρότα και το κρεμμύδι στην γάστρα και βάζετε […]