Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη βρώμη, την κανέλα, τη στέβια, τη βανίλια και σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 8-10 λεπτά. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει, μέχρι να αποκτήσουμε μία απαλή κρέμα. Αν πήξει αρκετά, προσθέτουμε λίγο επιπλέον γάλα μέχρι να αποκτήσουμε την υφή που επιθυμούμε. Παράλληλα, προχωράμε με τη σάλτσα από […]
Smoothies με γιαούρτι, σπόρους chia και φρέσκα cranberries Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ εκτός από τα φρέσκα cranberries και τα φύλλα δυόσμου. Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα. Σερβίρουμε σε ποτήρια και γαρνίρουμε με τα φρέσκα cranberries, τα φύλλα δυόσμου και λίγους σπόρους chia. […]
Γαλακτομπούρεκο με κάρδαμο Βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και όταν πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 5 λεπτά περίπου. Αφήνετε να κρυώσει. Κρατάτε στην άκρη 1 φλιτζάνι γάλα και τη μισή ζάχαρη. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη και το κάρδαμο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθούν. Χτυπάτε […]
Κολοκυθόπιτα από την Ικαρία Ζυμώνετε τα υλικά για το φύλλο μέχρι να αποκτήσετε μια λεία και ελαστική ζύμη. Την αφήνετε να σταθεί για 1 ώρα σκεπασμένη. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κολοκύθια για 7–8 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τα μυρωδικά, τον τραχανά […]
Φρουτάλια Άνδρου με ανθότυρο και γάλα Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά το λουκάνικο και τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με αλάτι, πιπέρι, βασιλικό και το Φρέσκο Γάλα ΔΕΛΤΑ. Ρίχνετε το ανθότυρο θρυμματισμένο και ανακατεύετε. Περιχύνετε με το μείγμα των αβγών, το λουκάνικο και […]
Κρέμα μαστίχας με γλυκό κουταλιού μανταρίνι Χιώτικο Ρίχνετε τη ζελατίνη σε 2 κουταλιές σούπας γάλα για να μαλακώσει. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μαστιχέλαιο, τη ζελατίνη και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά. Σουρώνετε το μείγμα και γεμίζετε μια μακρόστενη φόρμα (για […]
Γαλατόπιτα με κρούστα καστανής ζάχαρης Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βάζετε το Καθημερινά Φρέσκο Γάλα από τη ΔΕΛΤΑ και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τα αβγά και το ξύσμα. Σιγά–σιγά ρίχνετε το ζεστό γάλα με τη ζάχαρη στο μπολ και ανακατεύετε. Επιστρέφετε την κρέμα στη φωτιά […]