Εύκολο Μιλφέιγ με Raspberries Αδειάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος απευθείας από το ψυγείο στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίζει να σφίγγει η κρέμα και να γίνεται σαντιγί. Μόλις η σαντιγί αποκτήσει την υφή γιαουρτιού και δέσει, προσθέτουμε τη βανίλια και μετά σταματάμε […]
Recipe Categoriy: Κρέμα γάλακτος
Φιλέτο κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και μαστίχα
Κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις μεριές. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το λικέρ μαστίχας, ανακατεύετε για 1–2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε τον ζωμό και χαμηλώνετε θερμοκρασία. Σιγοβράζετε για 25–30 λεπτά. Μόλις μειωθεί ο ζωμός στο μισό, ρίχνετε […]
Διαβάστε περισσότερα… from Φιλέτο κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και μαστίχα
Πατσαβουρόπιτα Λέρου με γιαούρτι και κρέμα γάλακτος
Πατσαβουρόπιτα Λέρου με γιαούρτι και κρέμα γάλακτος Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C. Βάζετε σε βαθύ μπολ το γιαούρτι, τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Βουτάτε τα φύλλα κρούστας στο μείγμα και τα απλώνετε στο ελαφρά λαδωμένο ταψί. Πασπαλίζετε με τη φέτα και τα μυρωδικά. […]
Διαβάστε περισσότερα… from Πατσαβουρόπιτα Λέρου με γιαούρτι και κρέμα γάλακτος
Χοιρινό ψαρονέφρι με σάλτσα λεμονιού
Χοιρινό ψαρονέφρι με σάλτσα λεμονιού Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C (αέρα). Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψαρονέφρια απ’ όλες τις μεριές για 4–5 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και τα βάζετε σε ένα ταψί στον φούρνο για 30–35 λεπτά περίπου. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, αλάτι και […]
Διαβάστε περισσότερα… from Χοιρινό ψαρονέφρι με σάλτσα λεμονιού
Κρέμα μαστίχας με γλυκό κουταλιού μανταρίνι Χιώτικο
Κρέμα μαστίχας με γλυκό κουταλιού μανταρίνι Χιώτικο Ρίχνετε τη ζελατίνη σε 2 κουταλιές σούπας γάλα για να μαλακώσει. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μαστιχέλαιο, τη ζελατίνη και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά. Σουρώνετε το μείγμα και γεμίζετε μια μακρόστενη φόρμα (για […]
Διαβάστε περισσότερα… from Κρέμα μαστίχας με γλυκό κουταλιού μανταρίνι Χιώτικο
Φιλέτο σολομού με σπανάκι και λεμονάτη σάλτσα
Σολομός με σπανάκι Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ψήνετε τα φιλέτα σολομού για 4–5 λεπτά από κάθε πλευρά. Βάζετε το σπανάκι στο τηγάνι, αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με την κρέμα γάλακτος. Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά με καπάκι για 3–4 λεπτά (ανακατεύοντας μια–δυο φορές). Ρίχνετε το χυμό, το ξύσμα λεμονιού, την κάπαρη και το μαϊντανό και […]
Διαβάστε περισσότερα… from Φιλέτο σολομού με σπανάκι και λεμονάτη σάλτσα
Τrifle με μπισκότα και blueberries
Trifle με μπισκότα και blueberries Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσετε μια ελαφριά σαντιγί. Βάζετε το κονιάκ σε ένα μπολ και βυθίζετε τα μπισκότα για 1–2 λεπτά. Μοιράζετε τα μισά μπισκότα στις βάσεις των ποτηριών. Γεμίζετε με τη μισή ποσότητα κρέμας. Μοιράζετε τα μισά blueberries στα ποτήρια και τα […]
Διαβάστε περισσότερα… from Τrifle με μπισκότα και blueberries
Σεμιφρέντο σοκολάτας με σιρόπι καραμέλας
Σεμιφρέντο σοκολάτας με σιρόπι καραμέλας Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα (22*8εκ.) και καλύπτετε τον πάτο με χαρτί φούρνου. Ανακατεύετε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και απλώνετε το μείγμα στον πάτο της φόρμας. Βάζετε τη σοκολάτα και το κακάο σε μπαιν μαρί μέχρι να λιώσει. Βάζετε τα αβγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη σε μπαιν […]
Διαβάστε περισσότερα… from Σεμιφρέντο σοκολάτας με σιρόπι καραμέλας
Ταλιατέλες με προσούτο και βασιλικό
Ταλιατέλες με προσούτο και βασιλικό. Βράζετε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό al dente. Σουρώνετε και ξαναβάζετε τις ταλιατέλες στην κατσαρόλα. Σε ένα μπολ βάζετε την κρέμα, τους κρόκους, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. ρίχνετε το μίγμα στην κατσαρόλα με τις ταλιατέλες και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 1 – 2 λεπτά […]
Διαβάστε περισσότερα… from Ταλιατέλες με προσούτο και βασιλικό
Trifle με μπισκότα και άρωμα καφέ
Trifle με μπισκότα και άρωμα καφέ Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσετε μια ελαφριά σαντιγί. Βάζετε τον καφέ espresso σε ένα μπολ και βυθίζετε τα μπισκότα για 1–2 λεπτά. Μοιράζετε το 1/3 των μπισκότων στις βάσεις των ποτηριών. Γεμίζετε με τη μισή ποσότητα κρέμας. Μοιράζετε ξανά 1/3 των μπισκότων […]
Διαβάστε περισσότερα… from Trifle με μπισκότα και άρωμα καφέ